Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Βαβυλώνα και ο εικοστός πρώτος αιώνας.

(ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010)

Η ιστορία της Βαβυλώνας θα μπορούσε να γίνει σενάριο κινηματογραφικό-τηλεοπτικό με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Όμως, εδώ πρόκειται για μία αληθινή ιστορική πραγματικότητα που φτάνει έως τις ημέρες μας.

Είναι γεγονός, πως εκείνη η αρχαία ένδοξη παγκόσμια δύναμη, η Βαβυλώνα, έφυγε από το παγκόσμιο ενδιαφέρον προ πολλού και ανεπίστρεπτα, όπως και η πέντε προηγούμενες παγκόσμιες δυνάμεις.

Αποκ. 17:9 Εδώ είναι ο νούς ο έχων σοφίαν. Αι επτά κεφαλαί είναι επτά όρη, όπου η γυνή κάθηται επ' αυτών·
Αποκ. 17:10 και είναι επτά βασιλείς· οι πέντε έπεσαν, και ο εις είναι, ο άλλος δεν ήλθεν έτι, και όταν έλθη, ολίγον πρέπει να μείνη.

Όμως, η Βαβυλώνα άφησε μια μεγάλη θρησκευτική κληρονομιά που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της στον εικοστό πρώτο αιώνα. Αυτή η θρησκευτική κληρονομιά έχει να κάνει με την πνευματικότητα όλων των θρησκειών της Γης. Και γι’ αυτό ονομάζεται παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας σε όλη τη Γη. Δηλαδή μια συγχυσμένη θρησκεία, Βαβέλ. Είναι προφανές πως αυτή καθοδηγείτε από υπεράνθρωπες δυνάμεις, δηλαδή εξωγήινα όντα, που είναι γνωστά σε μας σαν Σατανάς και δαίμονες, που χειραγωγούν αυτή την γυναίκα, την αισχρή πόρνη. Που με την σειρά της μπολιάζει και επηρεάζει με ψευδείς πνευματικές διδασκαλίες τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και μπορεί να επηρεάζει και της δική σας ζωή τώρα.
Ο ιερός λόγος της Αποκάλυψης μας λέει τα εξής:

Αποκ. 16:14 διότι είναι πνεύματα δαιμόνων εκτελούντα σημεία, τα οποία εκπορεύονται προς τους βασιλείς της γης και της οικουμένης όλης, διά να συνάξωσιν αυτούς εις τον πόλεμον της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του παντοκράτορος.
Αυτή η γυναίκα διασφαλίζει την παγκοσμιότητα της λόγω του ότι κάθεται επάνω σε πολλά “νερά”, από εκεί συντηρείται οικονομικά και εκεί επιτελεί το ανόσιο έργο της, με το να τρέφει δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχει στην κηδεμονία της.
Στην Αποκάλυψη του Ιησού στο κεφ. 17 : 2,15 και 18 : 3 μας λέει τα εξής:

17: 2 «μετά της οποίας επόρνευσαν οι βασιλείς της γης και εμεθύσθησαν οι κατοικούντες την γην εκ του οίνου της πορνείας αυτής.»

17 : 15 «και επί το μέτωπον αυτής ήτο όνομα γεγραμμένον· Μυστήριον, Βαβυλών η μεγάλη, η μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης.»

18 : 3 «διότι εκ του οίνου του θυμού της πορνείας αυτής έπιον πάντα τα έθνη, και οι βασιλείς της γης επόρνευσαν μετ' αυτής και οι έμποροι της γης επλούτησαν εκ της υπερβολής της εντρυφήσεως αυτής.»

Αυτή η περιβόητη γυναίκα, από ό,τι φαίνεται έχει απόκτηση για τον εαυτό της θυγατέρες ωραίες, δηλαδή, έχει θρησκείες ,οργανώσεις, που είναι καλά νομικά εδραιωμένες επάνω σε όλη τη γη. Έτσι, έχει απόκτηση την κυριότητα σαν κοσμοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας.
Αποκ. 17:5 και επί το μέτωπον αυτής ήτο όνομα γεγραμμένον· Μυστήριον, Βαβυλών η μεγάλη, η μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης. 
Επομένως, ποιοί συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το μεγαλειώδες όνομα “Βαβυλώνα”; Είναι όλες εκείνες οι θρησκείες ή οργανώσεις, μικρές ή μεγάλες, που δεν βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με αυτά που λέει ο ιερός λόγος του Θεού. Και αντί αυτού, οι βάσεις τους είναι οι νομικίστικες κανόνες, ανθρωποποίητες παραδόσεις ατελών ανθρώπων, όσο καλοπροαίρετες και αν είναι. Και εδώ ακριβώς είναι το μυστηριώδες όνομα, πως κανένας θρησκευόμενος δεν ανέχεται να δεκτή συνειδητά ότι ανήκει σε μία θρησκεία ή οργάνωση η οποία με τη σειρά της ανήκει στη Βαβυλώνα τη μεγάλη.
Γιατί; Γιατί, αυτή την ταύτιση, πως ανήκει σε μία θρησκεία τους την έχουν ποτίσει με μεθυστικό ποτό και πιστεύουν πως είναι ο περιούσιος λαός του Θεού, δηλαδή, τους έχουν ποτίσει με το ποτό της πορνείας της.
1Ιωάν. 4:1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον.
Και ο απόστολος Παύλος, με το πνεύμα του Θεού προσθέτει σε αυτό:
2Κορ. 11:13 Διότι οι τοιούτοι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού.
2Κορ. 11:14 Και ουδέν θαυμαστόν· διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός.
2Κορ. 11:15 Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών.

Αυτά τα εδάφια μας θυμίζουν της απόκριες, που κάποιοι άνθρωποι μεταμφιέζονται για να δείχνουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι, δηλαδή γίνονται μασκαράδες για μία εβδομάδα. Οι εν λόγω ηγέτες των διάφορων θρησκειών, είναι ολοχρονίς μεταλλαγμένοι, προσποιούμενους τους αποστόλους του Χριστού.


Επίσης, αυτά τα ιερά λόγια των Γραφών μας φέρνουν στη θύμηση κάποιες βαρύγδουπες δηλώσεις ενός σχεδόν νεοφώτιστου ηγέτη μιας μικρής θρησκευτικής οργάνωσης τότε(1938), τώρα πολλή μεγάλη και ισχυρή οικονομική δύναμη(2010). Τότε έλεγε τα εξής αυτός ο ηγέτης: «Είναι εσφαλμένο να δημοσιεύει κανείς την αλήθεια σχετικά με μία συμμορία λωποδυτών που καταδυναστεύουν τον λαό;» Και απαντάει: «Όχι! . . .» Και συνεχίζει: «Πρέπει να βάζει κανείς φίμωτρο σε εντίμους ανθρώπους και να τους αναγκάζει να σωπάσουν, ενώ αυτή η συμμορία των λωποδυτών καταπατάει τις ελευθερίες του λαού;…» (Πάντα με βάση το βιβλίο: ‘Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά - Διαγγελείς της Βασιλείας του Θεού’ σελ. 85).

Λίγα για την ιστορία. Εν πρώτης αυτός ο ηγέτης είναι ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ. Είναι ο 2ος ηγέτης της εταιρίας Σκοπιάς, που ήρθε στην εξουσία το 1916, μετά το θάνατο του πάστορα Ρώσσελ.  Βέβαια, όχι με νομότυπο τρόπο, αλλά πραξικοπηματικά, ξηλώνοντας τέσσερα μέλη που είχε διορίσει ο Ρώσσελ και βάζοντας τους δικούς του κατέλαβε την εταιρεία Σκοπιά, που σήμερα είναι γνωστή ως Μάρτυρες του Ιεχωβά.   (‘Διαγγελείς‘, σελ. 66-68). Είναι ο ίδιος ο νεοδιορισμένος πρόεδρος της εταιρείας Σκοπιάς που έκανε της ίδιες βαρύγδουπες δηλώσεις στις 21/03/1920, σε μία ομιλία, του πως «Εκατομμύρια που Ζουν Τώρα Δεν θα Πεθάνουν Ποτέ».(Σελ. 632-633) Έστρεψε την προσοχή του πως το 1925 θα ανασταίνονταν οι πιστοί της προχριστιανικής εποχής, για να υπηρετήσουν στη γη ως αρχοντικοί εκπρόσωποι της ουράνιας βασιλείας. Και βάση των γεγραμμένων του, ήταν πεποίθηση τους πως οι χρισμένοι χριστιανοί επρόκειτο και αυτοί να αναστηθούν στην ουράνια κληρονομιά τους. Λέει το βιβλίο ‘Διαγγελείς’ στη συνέχεια: «Τί χαρωπή προοπτική! Αν και είχαν κάνει λάθος…». Και εμείς προσθέτουμε: «Τί θράσος!». Αυτές τις ανεκπλήρωτες πεποιθήσεις τις είχαν επαναλάβει αρκετές φορές αργότερα, αλλά, άλλες οι βολές του Θεού και άλλες οι βουλές των ανθρώπων. Τα λέμε αυτά για τον πρόεδρο Ροδερφορντ, διότι όχι μόνο ήταν αβάσιμα αυτά που έλεγε, αλλά το σπουδαιότερο ήταν που έβαλε τις βάσεις και τους κανόνες ώστε να λειτουργεί σήμερα η εταιρεία Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Και φανταστείτε πως σ’ αυτές τις υποθέσεις που έκαναν κατά καιρούς, βασίζουν την πίστη τους εκατομμύρια άνθρωποι. «Απλώς εμείς το υποθέσαμε και προφανώς κάναμε λάθος». Με το προφανώς, μπορεί, ίσως, πιθανών και τί λένε οι λόγιοι, δεν μπορεί να στηριχθεί η πίστη. Ο λόγος του Θεού λέει στο Αμώς 3 : 7:
«Άμ. 3:7 Βεβαίως Κύριος ο Θεός δεν θέλει κάμει ουδέν, χωρίς να αποκαλύψη το απόκρυφον αυτού εις τους δούλους αυτού τους προφήτας.»
«Κολ. 2:4 Λέγω δε τούτο, διά να μη σας εξαπατά τις με πιθανολογίαν·»

Και, επίσης, ο Κύριος Ιησούς είπε σχετικά με αυτές τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που ειπώθηκαν κατά κόρων, αυτό το εδάφιο δεν θέλουν να το εννοήσουν:
«Πράξ. 1:7 Είπε δε προς αυτούς· Δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζητε τους χρόνους ή τους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία αυτού εξουσία,»
«Μάρκ. 13:32 Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ.»

Και ο απόστολος Παύλος αναφέρει:
1Θεσ. 5:12 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, να γνωρίζητε τους όσοι κοπιάζουσι μεταξύ σας και είναι προεστώτές σας εν Κυρίω και σας νουθετούσι,

Όσο για τα παραπάνω που έλεγε το ‘38 ο Ρόδερφορντ , δηλαδή, «πώς είναι εσφαλμένο να δημοσιεύει κάποιος την αλήθεια και να εκθέτει μία συμμορία λωποδυτών και πρέπει να βάζει κανείς φίμωτρο σε έντιμους ανθρώπους και να τους αναγκάζει να σωπάσουν ενώ αυτή η συμμορία καταπατάει την ελευθερία του λαού;» Βεβαίως και εισέπρατταν αυτό το μένος από τον Ρωμαιοκαθολικό κλήρο. Όμως, και αυτοί με τη σειρά τους αργότερα , έκαναν τα ίδια και χειρότερα στο λαό του Θεού που το αμάρτημά τους ήταν να συστήνουν το λόγο του Θεού και όχι την παράδοση της εταιρείας. Εδώ λοιπόν συστήνουν δύο μέτρα και δύο σταθμά (Παροιμίες 20 : 23, Ματθαίος 7 : 2). Θέλουν να κρίνουν τους άλλους χωρίς οι ίδιοι να δέχονται κριτική. Να τους σέρνουν σε Δικαστικές Επιτροπές, σε Δικαστικά Συμβούλια και τελικώς να τους αφορίζουν (αποκόπτουν). Αυτοί που κάποτε διώκονται, τώρα που κραταιώθηκαν διώκουν. Όμως, ας πληροφορηθούν ότι «ουδέν κρυπτών υπό των ήλιων», λέει ο λαός.
Άμ. 6:12 Δύνανται να τρέξωσιν οι ίπποι επί βράχον; δύναταί τις να αροτριάση εκεί με βόας; σεις όμως μετεστρέψατε την κρίσιν εις χολήν και τον καρπόν της δικαιοσύνης εις αψίνθιον·
Ωσ. 2:2 Κρίθητε μετά της μητρός σας, κρίθητε· διότι αύτη δεν είναι γυνή μου και εγώ δεν είμαι ανήρ αυτής· ας αφαιρέση λοιπόν τας πορνείας αυτής απ' έμπροσθεν αυτής και τας μοιχείας αυτής εκ μέσου των μαστών αυτής·

Σας παρακαλούμε ανατρέξτε στα επόμενα εδάφια:
Μιχαίας 1 : 2. Ησαΐας 57 : 12. Ψαλμός 137 : 8. Μάρκος 4 : 22. Αποκάλυψη 18 : 6.

Στην επόμενη ανάρτηση, θα επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος που έχει βιώσει για πάνω από σαράντα χρόνια και έχει περάσει ευδοκίμος τις τάξεις των προνομίων αυτής της οργάνωσης. Θα δούμε το εσωτερικό μέρος αυτής της Βαβυλώνας, θα μάθουμε από πρώτο χέρι αυτά που κρατούν εφτασφράγιστα μυστικά στην εταιρεία Σκοπιά.
«Εφεσ. 5:10 εξετάζοντες τι είναι ευάρεστον εις τον Κύριον.
Εφεσ. 5:11 Και μη συγκοινωνείτε εις τα έργα τα άκαρπα του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε·
Εφεσ. 5:12 διότι τα κρυφίως γινόμενα υπ' αυτών αισχρόν έστι και λέγειν·
Εφεσ. 5:13 τα δε πάντα ελεγχόμενα υπό του φωτός γίνονται φανερά· επειδή παν το φανερούμενον φως είναι.»

Σας αποχαιρετούμε με χριστιανική αγάπη,
Κέρκος