Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Βαβυλώνα και οι Κόρες της.

 (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010)

Όλα αυτά που έχουμε εξετάσει είναι πολύ σοβαρά για αυτή την ξεδιάντροπη γυναίκα, την Βαβυλώνα την Μεγάλη και τις κόρες της που είναι ένοχες πνευματικής πορνείας με τους βασιλιάδες της γης. Αυτή η πνευματική πορνεία συνιστάται από αθέμιτες σχέσεις, μεταξύ Βαβυλώνας και πολιτικών εραστών ή κυβερνητών. Δηλαδή, η θρησκεία μ’ όλο το συνονθύλευμα των θρησκειών. Ώστε, αυτή να μπορεί να οδηγεί στα πεδία των μαχών τους νέους ώστε να σφαγιάζονται αδιάκριτα και είναι υπεύθυνη για τους ποταμούς αίματος όλων των εποχών.


Αποκ. 17:2 μετά της οποίας επόρνευσαν οι βασιλείς της γης και εμεθύσθησαν οι κατοικούντες την γην εκ του οίνου της πορνείας αυτής.

Επίσης, ο ετεροθαλής αδελφός του κυρίου μας Ιησού Χριστού προσθέτει για αυτήν:

Ιακ. 4:4 Μοιχοί και μοιχαλίδες, δεν εξεύρετε ότι η φιλία του κόσμου είναι έχθρα του Θεού; όστις λοιπόν θελήση να ήναι φίλος του κόσμου, εχθρός του Θεού καθίσταται.

Εδώ βλέπουμε τις μεγάλες θρησκείες να πρωτοστατούν με το να τρέχουν να ευλογούν τα όπλα. Όμως υπάρχουν και άλλες μικρές θρησκείες( και όπως λέει ο λαός οι μικρές αλώπεκες κάνουν την ζημιά) οι οποίες συναινούν , δια της σιωπής και ξέρουμε ότι όποιος σιωπά είναι συνένοχος. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα τα τελευταία τα χρόνια, είναι όταν ο κύριος George Bush ο πλανητάρχης, έριχνε τις έξυπνες βόμβες στο Σαράγεβο, στο Κόσσοβο, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Όλοι αυτοί, μικροί και μεγάλοι, μικρές η μεγάλες θρησκείες, οι ειρηνόφιλοι ή πολεμοκάπηλοι, αυτοί που δηλώνουν ειρηνοποιοί, όταν σκότωναν άμαχους, υπερήλικες και μικρά παιδιά, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα. Γι’ αυτούς τους Φαρισαίους μίλησε και ο Κύριος Ιησούς στο ιερό ευαγγέλιο του Ματθαίου, εδάφια 23 : 1-3.

Επίσης, θέλουμε να έρθουμε και στην Αποκάλυψη στο 17 :  6, που λέει τα εξής:
Αποκ. 17:6 Και είδον την γυναίκα μεθύουσαν εκ του αίματος των αγίων και εκ του αίματος των μαρτύρων του Ιησού. Και ιδών αυτήν, εθαύμασα θαυμασμόν μέγαν.
Ένα ακόμα γραφικό εδάφιο, από το άγιο ευαγγέλιο του Ματθαίου 7 : 15,16 :

Ματθ. 7:15 Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες.
Ματθ. 7:16 Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς. Μήποτε συνάγουσιν από ακανθών σταφύλια ή από τριβόλων σύκα;

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της ψεύτικης θρησκείας είναι ο συμβιβασμός με το πολιτικό στοιχείο ή θηρίο.

Όσα θα εξιστορήσω τώρα, είναι αυτά που έχω βιώσει για πάνω από τέσσερις δεκαετίες και δεν έχουν σκοπό να υποτιμήσουν, να υποβιβάσουν, να συκοφαντήσουν ή να βλάψουν κανέναν.
Αντίθετα, να αφυπνίσουν, να ξεσκεπάσουν, να βοηθήσουν όλους εκείνους που είναι παγιδευμένοι στο μυστηριώδες όνομα της εταιρείας Σκοπιά. Δεν υπάρχει ίχνος εμπάθειας.
Αντίθετα, συμπάθεια και αγάπη και τούτο διότι γιατί από αρκετούς από αυτούς, έχω πασχίσει να είναι εκεί με τους Μάρτυρες.

Οι θρησκείες, κατηγορούν η μία την άλλη και υπάρχει ένα πεδίο αντιμαχομένων απόψεων και ύβρεων. Η μία λέει αποστάτη την άλλην, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Ας έβαζαν την Αγία Γραφή κάτω και ας έβρισκαν την ορθή τομή τις αληθείας. Γιατί, εκείνο που θα μείνει στο τέλος θα είναι η γνήσια και αυτοθυσιαστική αγάπη για τον πλησίον.
Ματθ. 23:8 σεις όμως μη ονομασθήτε Ραββί· διότι εις είναι ο καθηγητής σας, ο Χριστός· πάντες δε σεις αδελφοί είσθε.
Ματθ. 23:9 Και πατέρα σας μη ονομάσητε επί της γής· διότι εις είναι ο Πατήρ σας, ο εν τοις ουρανοίς.
Ματθ. 23:10 Μηδέ ονομασθήτε καθηγηταί· διότι εις είναι ο καθηγητής σας, ο Χριστός.
 
Γαλ. 5:14 Διότι όλος ο νόμος εις ένα λόγον συμπληρούται, εις τον, Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν.
Εμπειρικά λοιπόν και εγώ σας λέω, ήμουν εκεί εγκλωβισμένος, όλα αυτά τα χρόνια, και εργαζόμουν ανθρώπους. Εργαζόμουν για την εταιρεία Σκοπιά.

Οι αγαπητοί συναγωνιστές μου, μου είναι για όλα αυτά τα χρόνια άκρως συμπαθείς( οι απλοί Μάρτυρες).
Τους κάνω έκκληση στα αισθήματα τους, να προσέξουν σοβαρά αυτά τα λόγια εάν δεν θέλουν να είναι δούλοι ανθρώπων. Και θέλω να πιστεύω ότι είναι ειλικρινείς και αγαπούν την αλήθεια. Αν δεν θέλουν να είναι δούλοι ανθρώπων, ας αφήσουν στην άκρη τις προκαταλήψεις που τους επιβάλει η Οργάνωση να μην πιάνουν τίποτα έντυπο των αποστατών( κατά την Οργάνωση πάντα). Αν οι άλλες θρησκείες έκαναν το ίδιο πράγμα, δεν θα έπιανε κανένας έντυπα των Μαρτύρων. Ας το σκεφτούμε αυτό και ας αφήσουμε το Λόγο του Θεού τώρα να μιλήσει.

1 Κορινθίους 7 : 23. Γαλάτες 5 : 1. Ιωάννης 8 : 32 .

Τους παρακαλώ να αφήσουν την αλήθεια να τους ελευθερώσει.
Τα λέω αυτά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Κύριο Ιησού Χριστό και στο Θεό, που είναι μάρτυρες της ολοχρόνιας πορείας μου.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 ανέλαβα την ολοχρόνια διακονία του Σκαπανέα, δηλαδή του άμισθου κήρυκα. Και για να υπηρετήσω εκεί που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη, χρειάστηκε να πουλήσω το σπίτι μου που είχα στην Αθήνα, για να βιοπορίσω αξιοπρεπώς εγώ και τα τρία μέλη της οικογενείας μου, η γυναίκα μου και οι δύο κόρες μου. Τα λέω όλα αυτά για την ιστορία απλώς. Έκτοτε, γύρισα σχεδόν την μισή Ελλάδα και γνώρισα τα αξιώματα όπως τα λέει η Οργάνωση: του ολοχρόνιου Σκαπανέα, του Διακονικού Υπηρέτη και του Πρεσβυτέρου. Καθώς και κατά καιρούς, ελάμβανα μέρος σε διάφορες Δικαστικές Επιτροπές και αποκόμισα μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια γύρω από την εταιρία Σκοπιά. Αυτά εν τάχει για μένα.
Έως τον Αύγουστο του 2009 που με απέκοψαν, επειδή έλεγα στους συγχριστιανούς μου αυτά που έλεγε η Αγιά Γραφή, τα οποία θα πούμε παρακάτω.

Ρωμ. 9:1 Αλήθειαν λέγω εν Χριστώ, δεν ψεύδομαι, έχων συμμαρτυρούσαν με εμέ την συνείδησίν μου εν Πνεύματι Αγίω,
Ρωμ. 9:2 ότι έχω λύπην μεγάλην και αδιάλειπτον οδύνην εν τη καρδία μου.
Ρωμ. 9:3 Διότι ηυχόμην αυτός εγώ να ήμαι ανάθεμα από του Χριστού υπέρ των αδελφών μου, των κατά σάρκα συγγενών μου,

Ένας διάσημος Βρετανός του 18ου αιώνα, θρησκευόμενος ηγέτης, που έγινε γνωστός για την αγάπη του στην θρησκευτική και πολιτική ελευθερία, έκανε την εξής δήλωση:

“Η εξουσία είναι ο μεγαλύτερος και ποιο αδιάλλακτος εχθρός της αλήθειας και των επιχειρημάτων που παρείχε ποτέ αυτός ο κόσμος. Κάθε σόφισμα, κάθε απόχρωση αληθοφάνειας, κάθε τέχνασμα και πονηρία του πιο ικανού συζητητή στον κόσμο μπορεί να αποκαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος τις ίδιας εκείνης αλήθειας που κλήθηκαν να αποκρύψουν. Ενάντια στην εξουσία όμως δεν υπάρχει καμία άμυνα. Αν όντως η εξουσία αποτελεί πανάρχαιο εχθρό της αλήθειας, τότε αποτελεί και πανάρχαιο εχθρό της ελευθερίας. Διότι, η αλήθεια, είναι η κυριότερη απελευθερωτική αρχή, εκείνη που μπορεί να δώσει σε κάποιον ελευθέρια. Όταν η πλάνη καλείτε να αντιμετωπίσει την αλήθεια στο πεδίο της μάχης, βρίσκει το καλύτερο δυνατό όπλο και καταφύγιο στη μορφή της εξουσίας.»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξουσία, που μπορεί να προφασιστεί άνθρωπος, από εκείνη που πηγάζει από τον ισχυρισμό ότι κάποιος αποτελεί τον μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας του Θεού προς όλη την ανθρωπότητα. Το να έχει κάποιος μία παρόμοια αποστολή θα ήταν πράγματι μία υπέροχη μορφή ευθύνης η οποία μάλιστα θα γέμιζε ταπεινοφροσύνη τα ατελή ανθρώπινα όντα που θα διαδραμάτιζαν έναν τέτοιο ρόλο.

Ένα κατάλληλο παράδειγμα θα ήταν εκείνο του σκλάβου που αποστέλλετε από το βασιλιά του να παραδώσει μία διακήρυξη. Αν τυφλωθεί από την σημαντική θέση που του δόθηκε και χάσει την ταπεινοφροσύνη του, ο αγγελιοφόρος μπορεί να αποκτήσει την εντύπωση ότι μπορεί να τροποποιήσει το μήνυμα, επιμένοντας μάλιστα πως οι ακροατές του οφείλουν να αποδεχτούν τα όσα έχει να παρουσιάσει ως μία βασιλική διαταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητήσει σε ορισμένα ζητήματα, τότε ο αγγελιοφόρος μπορεί να γίνει εκδικητικός, μπορεί να επιδιώξει να εντυπωσιάσει με την βασιλική υποστήριξη που απολαμβάνει, ώστε να υπερνικήσει κάθε αμφιβολία σχετικά με την αυθεντικότητα των δηλώσεων του. Αντίθετα, ένας πραγματικά ταπεινός αγγελιοφόρος θα προσπαθούσε συνειδητά να αποφύγει οποιαδήποτε αλίωση των όσων προέρχονται από την βασιλική διαταγή. Δεν θα γινόταν εκδικητικός εάν κάποιος του ζητούσε αποδείξεις της γνησιότητας των όσων λέει, ούτε θα γινόταν επικριτικός αν κάποιοι επιδίωκαν να βεβαιωθούν ότι το κήρυγμα που τους παραδόθηκε, είχε το ίδιο περιεχόμενο με αυτό που δόθηκε αρχικά, χωρίς αλιώσεις. Αντί να κατηγορεί μια παρόμοια ερευνά ως αισχρή ή έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του, ο απλός δούλος θα την αποδεχόταν ή ακόμα και θα την καλωσόριζε, ως ένδειξη του ενδιαφέροντος και σεβασμού του ερευνητή ως προς του θέλημα του αφέντη του, του κυριάρχου.

Πράξ. 17:11 Ούτοι δε ήσαν ευγενέστεροι παρά τους εν Θεσσαλονίκη, καθότι εδέχθησαν τον λόγον μετά πάσης προθυμίας, εξετάζοντες καθ' ημέραν τας γραφάς αν ούτως έχωσι ταύτα.

Η εταιρεία της Σκοπιάς, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το μήνυμα της έχει σημασία ζωής και θανάτου. Η Οργάνωση ισχυρίζεται ότι το μήνυμα της είναι δοσμένο από το Θεό τον υπέρτατο κυρίαρχο, με αποδέκτη ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εάν ακούσουν το μήνυμα της θα ζήσουν, εάν παρακούσουν θα έχουν απόλυτη καταστροφή. Αυτό είναι το ευαγγέλιο της εταιρείας Σκοπιάς.
2Κορ. 11:4 Διότι εάν ο ερχόμενος κηρύττη προς εσάς άλλον Ιησούν, τον οποίον ημείς δεν εκηρύξαμεν, ή λαμβάνητε άλλο πνεύμα, το οποίον δεν ελάβετε, ή άλλο ευαγγέλιον, το οποίον δεν εδέχθητε, καλώς ηθέλετε υποφέρει αυτόν.

Γαλάτες 1 : 8,9.

Φυσικά, τέτοιες πομπώδεις δηλώσεις, ποτέ δεν πρέπει να περνούν χωρίς εξονυχιστική έρευνα, διότι αφορά την ζωή και το μέλλον μας. Και επειδή αυτός ο οργανισμός της Σκοπιάς αξιοί για τον εαυτό του ότι είναι ο μοναδικός δίαυλος μεταξύ Θεού και ανθρώπων, πρέπει να τεθεί σε κρίση από τον ιερό Λόγο του Θεού σε όσα ισχυρίζεται.

Εφεσ. 5:6 Μηδείς ας μη σας απατά με ματαίους λόγους· επειδή διά ταύτα έρχεται η οργή του Θεού επί τους υιούς της απειθείας.
Εφεσ. 5:7 Μη γίνεσθε λοιπόν συμμέτοχοι αυτών.
Εφεσ. 5:8 Διότι ήσθε ποτέ σκότος, τώρα όμως φως εν Κυρίω· περιπατείτε ως τέκνα φωτός·

Ας αρχίσουμε να ξηλώνουμε το πουλόβερ, από τις ανεκπλήρωτες προφητείες που κατά καιρούς στον περασμένο αιώνα, της επέβαλαν σαν αλάνθαστες και αδιαμφισβήτητες αλήθειες. Συνεπώς, όσα προβάλλονται ως αλήθεια από την οργάνωση μπορεί να αποδειχθούν λάθος σε μερικά χρόνια. Ωστόσο, το σώμα των Μαρτύρων, πρέπει να αποδεχτεί την παρερμηνεία, δηλαδή την πλάνη και να περιμένουν να δουν ώσπου η εταιρεία εφεύρει μια μαγική λέξη, εκλέπτυνση, ή διόρθωση. Όμως, αν κάποιος από την αρχή, είχε την σωστή άποψη και είχε αρχίσει να την συζητάει με άλλους, έπρεπε να τον αποκόψουν για χάρη της ενότητας και ας έλεγε αλήθεια. Δεν μπορούσε να πει κάτι, για να διασφαλίσουν την ενότητα. Παράδειγμα, έλεγαν πως το 1874, έχει έλθει ο Κύριος στην δεύτερη έλευση του, δηλαδή τη παρουσία του. Επειδή αυτό δεν έγινε τότε, έρχονται μετά και λένε πώς αυτό έγινε το 1914, αόρατα, σαν βασιλιάς.
Αποκ. 1:7 Ιδού, έρχεται μετά των νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός και εκείνοι οίτινες εξεκέντησαν αυτόν, και θέλουσι θρηνήσει επ' αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης. Ναι, αμήν.
Εδώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παρατήρηση, πως οι Μάρτυρες στο οπλοστάσιο τους έχουν μια παρακαταθήκη πολλών ιωβηλαίων ετών κατά το νόμο του Μωυσή και από αυτή τη αποθήκη, βγάζουν κατά καιρούς 50 χρόνια και άμα δεν γίνει τίποτα προσθέτουν άλλα 50 χρόνια και ξανά και ξανά. Ακόμα και αν η ενότητα βασίζετε επάνω στην πλανημένη προφητεία πρέπει να γίνεται δεκτή από όλους.

Ιεζ. 13:6 Είδον ματαιότητας και μαντείας ψευδείς, αίτινες λέγουσιν, Ο Κύριος λέγει· και ο Κύριος δεν απέστειλεν αυτούς· και έκαμον τους ανθρώπους να ελπίζωσιν ότι ο λόγος αυτών ήθελε πληρωθή.
Ιεζ. 13:7 Δεν είδετε οράσεις ματαίας και ελαλήσατε μαντείας ψευδείς και λέγετε, Ο Κύριος είπεν, ενώ εγώ δεν ελάλησα;
Ιεζ. 13:8 Όθεν ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Επειδή ελαλήσατε ματαιότητας και είδετε ψεύδη, διά τούτο, ιδού, εγώ είμαι εναντίον σας, λέγει Γιαχβέ ο Θεός.
Ό,τι και αν διαβάζει κάποιος στην Βίβλο δεν πρέπει να εκφράζει ιδέες που δεν ταυτίζονται με τις αδιαμφισβήτητες διδασκαλίες της Εταιρείας. Ακόμα και αν ο ίδιος ο Λόγος του Θεού τον έχει διαβεβαιώσει, αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να περιμένει ώστε η αλλαγή να διακηρυχτεί από την κατάλληλη πηγή, από την κεφαλή της Οργάνωσης, δηλαδή το Κυβερνών Σώμα. Όχι από κάτω προς τα επάνω. Ότι και αν διαβάζει πρέπει να περιμένει την κατάλληλη πηγή το Κυβερνών Σώμα να του πει, τί είναι αποδεκτό για την πίστη του και για συζήτηση γενικότερα. Πρέπει να υπάρχει ενότητα με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αποδοχή μιας ψευδούς προφητείας. Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας Σκοπιάς.

Το να αποτύχει κάποιος σε αυτόν τον τομέα, σημαίνει ότι κρίνεται ανεπιθύμητος στην εκκλησία και άξιος θανάτου. ‘Με άλλα λόγια ενώ κάποιος μπορεί να διαβάζει τα ίδια λόγια του βασιλέα δεν έχει δικαίωμα να τα μεταβιβάσει ή να τα πράξει εάν ο δούλος του βασιλιά έχει πει κάτι διαφορετικό.’ Αυτή είναι η βάση της Εταιρείας. Δεν νομίζετε ότι αυτή η εταιρεία είναι μία από τις πολλές θυγατέρες της Βαβυλώνας; Και έχει την προσφιλή συνήθεια να καταπιάνεται με χρονολογίες και ανεκπλήρωτες προφητείες, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Είχαν πει το φθινόπωρο του 1874, ότι είχε αρχίσει ένα μεγαλύτερο ιωβηλαίο για όλη τη γη. Και είχε επιστρέψει ο Κύριος εκείνο το έτος για να αποκαταστήσει τις υποσχέσεις του εκείνον το έτος. Αυτά που σας λέω είναι γραμμένα στο βιβλίο των Μαρτύρων, “Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά-Διαγγελείς Της Βασιλείας”, σελ. 631-634. Μία άλλη χρονολογία, προσδιόριζε την άνοιξη του 1878, ως τον καιρό κατά τον οποίον θα ελάμβανε εξουσία ο Κύριος Ιησούς ως βασιλιάς. Νόμιζαν πως εκείνον τον καιρό θα λάβαιναν την ουράνια ανταμοιβή τους. 1881: ως τον καιρό κατά τον καιρό οποίο θα σταματούσε η ειδική ευκαιρία για να γίνει κάποιος μέλος του πνευματικού Ισραήλ, δηλαδή να γίνει χρησμένος με ουράνια ελπίδα ( “Διαγγελείς” σελ. 362).

Τί να πούμε για το 1925, πως «Εκατομμύρια πως Ζούσαν τότε Δεν θα Πεθάνουν Ποτέ», είπε ο 2ος πρόεδρος της εταιρείας Σκοπιάς και ότι θα ανασταίνονταν όλοι οι πιστοί δούλοι της προχριστιανικής εποχής, προκειμένου να υπηρετήσουν ως αρχοντικοί εκπρόσωποι της ουράνιας βασιλείας του Θεού εδώ στη γη (Βλ. “Διαγγελείς” σελ. 632,633).
Αυτό επαναλήφτηκε το 1975, με μεγάλη προσμονή, όμως και τότε απέτυχαν με σοβαρές απογοητεύσεις.

Είναι προφανές πως, όταν οι αληθινοί προφήτες καταγίνονται με προφητείες ήταν ακριβείς.

Παράδειγμα: Ο προφήτης Ιερεμίας 29 : 9,10, μίλησε για τα 70 χρόνια της εξορίας των Εβραίων. Ήταν ακριβέστατος όσων αφορά την αιχμαλωσία της που έληγαν τα 70 χρόνια. Ο προφήτης Δανιήλ μίλησε για 69 εβδομάδες, και στον ορισμένο καιρό βρέθηκε αληθής, γιατί ήταν αληθινοί προφήτες του Θεού ( Δανιήλ 9 : 24-27). Επίσης, ο Αβραάμ, μίλησε για 430 χρόνια, ότι οι Ισραηλίτες θα ήταν υπόδουλοι των Αιγυπτίων ( Γένεσης 15 : 13, Πράξεις 7 : 6).
Και αυτός ήταν ακριβέστατος.

Άμ. 3:7 Βεβαίως Κύριος ο Θεός δεν θέλει κάμει ουδέν, χωρίς να αποκαλύψη το απόκρυφον αυτού εις τους δούλους αυτού τους προφήτας.
Τί γίνεται όμως με τους σύγχρονους ψευδοπροφήτες; Ο Κύριος Ιησούς μίλησε για αυτούς:

Ματθ. 7:15 Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες. 
Πράξ. 1:7 Είπε δε προς αυτούς· Δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζητε τους χρόνους ή τους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία αυτού εξουσία, 
Ιερ. 28:15 Τότε είπεν Ιερεμίας ο προφήτης προς τον Ανανίαν τον προφήτην, Άκουσον τώρα, Ανανία· δεν σε απέστειλεν ο Κύριος· αλλά συ κάμνεις τον λαόν τούτον να ελπίζη εις ψεύδος.

Δευτ. 18:21 Και εάν είπης εν τη καρδία σου, Πως θέλομεν γνωρίσει τον λόγον, τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν;

Δευτ. 18:22 Όταν τις προφήτης λαλήση εν τω ονόματι του Κυρίου και ο λόγος δεν γείνη ουδέ συμβή, ούτος είναι ο λόγος τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν· ελάλησεν αυτόν ο προφήτης εν υπερηφανία· δεν θέλετε φοβηθή απ' αυτού.

Αυτό το εδάφιο δεν θέλουν να το εννοήσουν και εξακολουθούν με τις χρονολογίες.



Και εδώ λοιπόν θα σταθούμε για να μιλήσουμε προσεχώς ως προς:
  • Ποιός είναι για την εταιρεία ο Πιστός και Φρόνιμος δούλος;
  • Ποιο είναι το Κυβερνών Σώμα;
  • Και ποια είναι τα Άλλα Πρόβατα.

Με Χριστιανική Αγάπη,
Κέρκος.