Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σε ποιούς απευθυνόμαστε – Ποια είναι η Βαβυλώνα η Μεγάλη.

(ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010)
Σε ποιούς απευθύνεται το ιστολόγιο
Σας οφείλουμε μια απάντηση για το ερώτημα που θέσαμε στο τέλος της προηγούμενης ανάρτησης. Γιατί ανοίξαμε αυτό το ιστολόγιο; Η απάντηση είναι για να φανερώσουμε όλη την αλήθεια του Θεού από το ευαγγέλιο του Χριστού. Να αφήσουμε ακώλυτα τον λόγο του Θεού να ξεσκεπάσει κάθε ψευδώνυμη γνώση από οπουδήποτε και από όπου προέρχεται. Ο λόγος του Θεού λέει:
1Τιμ. 6:20 Ω Τιμόθεε, την παρακαταθήκην φύλαξον, αποστρεφόμενος τας βεβήλους ματαιολογίας και τας αντιλογίας της ψευδωνύμου γνώσεως,
1Τιμ. 6:21 την οποίαν τινές επαγγελλόμενοι επλανήθησαν κατά την πίστιν. Η χάρις είη μετά σού· αμήν.
Πού να εμπιστευτεί κανείς την χρονική αυτή στιγμή, που σαν σειρήνες ακούγονται φωνές  “εδώ ο Χριστός, εκεί ο Χριστός”; Τί να κάνουμε; Ας ακούσουμε τον εμπνευσμένο από το Πνεύμα του Θεού Ιωάννη τι λέει για την συγκεκριμένη περίπτωση:
1Ιωάν. 4:1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον.
Σε ποιούς απευθύνεται το ιστολόγιο μας; Σε όλους εκείνους που έχουν αγάπη για την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού. Απευθύνεται επίσης σε όλους εκείνους που είναι εγκλωβισμένοι σε κάποιο θρησκευτικό συνονθύλευμα, όμοιο με την αρχαία Βαβυλώνα, δηλαδή, σύγχυσης. Και πάλι ο λόγος του Θεού απαντά:
2Θεσ. 2:10 και εν πάση απάτη της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων, διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην της αληθείας διά να σωθώσι

Και ας συγκρίνουμε το Α’ Τιμοθέου 2:3,4:
1Τιμ. 2:3 Διότι τούτο είναι καλόν και ευπρόσδεκτον ενώπιον του σωτήρος ημών Θεού,
1Τιμ. 2:4 όστις θέλει να σωθώσι πάντες οι άνθρωποι και να έλθωσιν εις επίγνωσιν της αληθείας.

Ποιά είναι η Βαβυλώνα η Μεγάλη
Και τώρα θα ασχοληθούμε με μία πανέμορφη κυρία, η οποία όμως τώρα έχει γεράσει, διότι είναι πολλών χιλιάδων ετών. Όμως βάφεται για να ελκύει τους εραστές της. Από ότι θα καταλάβατε, μιλάμε για την Βαβυλώνα την Μεγάλη. Αλλά, ποια είναι η Βαβυλώνα η Μεγάλη; Ανάμεσα στα οράματα του Ιωάννη, τα οποία είναι καταγραμμένα στα βιβλία της Αποκάλυψης(που σημαίνει “ξεσκέπασμα”), υπάρχουν εξαγγελίες κρίσεις εναντίον αυτής της Βαβυλώνας της Μεγάλης.
Αποκ. 16:19β Και Βαβυλών η μεγάλη ήλθεν εις ενθύμησιν ενώπιον του Θεού διά να δώση εις αυτήν το ποτήριον του οίνου του θυμού της οργής αυτού
Αποκ. 17:1 Και ήλθεν εις εκ των επτά αγγέλων των εχόντων τας επτά φιάλας, και ελάλησε μετ' εμού, λέγων μοι· Ελθέ, θέλω σοι δείξει την κρίσιν της πόρνης της μεγάλης της καθημένης επί των υδάτων των πολλών,
Αποκ. 17:2 μετά της οποίας επόρνευσαν οι βασιλείς της γης και εμεθύσθησαν οι κατοικούντες την γην εκ του οίνου της πορνείας αυτής.


Ασφαλώς, όταν έγγραψε ο απόστολος Ιωάννης γύρω στο 96 μ.Χ., δεν υπήρχε αυτή η περιβόητη κυρία, η Βαβυλώνα, με τους κρεμαστούς της κήπους, με τα μεγαλοπρεπή της κτίρια, με το αμυντικό της σύστημα που ήταν τα πελώρια τοίχοι της και τα νερά του Ευφράτη ποταμού. Τότε, για ποιά Βαβυλώνα έκανε λόγο ο Ιωάννης;

Λίγα λόγια για την ιστορία. Ο Νεβρώδ ο οποίος έζησε προς στα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ. , ίδρυσε την Βαβυλώνα ως πρωτεύουσα της πρώτης πολιτικής αυτοκρατορίας στην ιστορία του ανθρώπου. Ωστόσο, η ακμή της σταμάτησε ξαφνικά όταν ανέκυψε επικοινωνιακή σύγχυση.
Γέν. 11:8 Και διεσκόρπισεν αυτούς ο Κύριος εκείθεν επί του προσώπου πάσης της γής· και έπαυσαν να οικοδομώσι την πόλιν
Αργότερα, με την πτώση της 2ης παγκόσμιας αυτοκρατορίας, ο Χαλδαίος μονάρχης Ναβοπολοσσάρ, ίδρυσε μια νέα δυναστεία στη Βαβυλώνα γύρω στο 645 π.Χ. και ο γιος του Ναβουχωδωνοσορ Β’, ο οποίος ολοκλήρωσε την οικοδόμηση της πόλης και ο οποίος την οδήγησε στο απόγειο της δόξας της. Ώσπου, ήρθε ο Κύρος ο Πέρσης, εκείνη την ιστορική νύχτα της 5ης Οκτωβρίου 539 π.Χ. και την κατέλαβε. Παρά ταύτα, ο απόστολος Ιωάννης το 96 μ.Χ. μίλησε για μία Βαβυλωνιακή αυτοκρατορία, θρησκευτική όμως, που περιελάμβανε ολόκληρη τη Γη. Που η μαμά της πράγματι ήταν η αρχαία Βαβυλώνα, η οποία είχε μπολιάσει πλέον όλες της θρησκείες με τα θρησκευτικά ψεύδη της. Ειδωλολατρία, παγανισμό, θρησκευτικά ψεύδη κτλ. Πίσω από τις ανθρώπινες φιγούρες που έπαιξαν ρόλο στην πορεία της Βαβυλώνας, βρίσκεται ο Σατανάς ο διάβολος, ο οποίος έχει πετύχει μία παγκόσμια θρησκευτική σύγχυση μέσω της Βαβυλώνας, που είναι μία μεγάλη αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας σε όλη τη Γη. Γι’ αυτήν, έχει μιλήσει ο εμπνευσμένος λόγος του Θεού στην Αποκάλυψη:
Αποκ. 17:18 Και η γυνή, την οποίαν είδες, είναι η πόλις η μεγάλη, η έχουσα βασιλείαν επί των βασιλέων..
Αποκ. 18:3 διότι εκ του οίνου του θυμού της πορνείας αυτής έπιον πάντα τα έθνη, και οι βασιλείς της γης επόρνευσαν μετ' αυτής και οι έμποροι της γης επλούτησαν εκ της υπερβολής της εντρυφήσεως αυτής.
Η κατά γράμμα Βαβυλώνα ήταν εξαιρετικά θρησκευόμενη πόλη. Στοιχεία από ανασκαφές καθώς και αρχαία κείμενα μαρτυρούν πως υπήρχαν εκεί περισσότεροι από 50 ναοί. Στην Βαβυλωνιακή θρησκεία εξέχοντα ρόλο είχαν και οι τριάδες θεών. Η Βαβυλώνα ήταν πράγματι γη γλυπτών εικόνων. Οι Βαβυλώνιοι πίστευαν στην αθανασία της ανθρώπινης ψυχής. Αυτοί επινόησαν την αστρολογία, για να ανακαλύψουν το μέλλον του ανθρώπου στα άστρα. Η Βαβυλώνα του ευαγγελικού αιώνα κηδεμονεύει επί τον βασιλέων της γης και έχει ποτίσει όλους τους λαούς με τις ψευδείς διδασκαλίες της και ο Θεός δικαίως την έκρινε, διότι έφθειρε τη Γη με τις πορνικές της διδασκαλίες. Το μεγάλο όπλο της είναι τα πλήθη, τα εκκλησιάσματα της, δηλαδή, τα νερά του Ευφράτη ποταμού. Αυτά της δίνουν οικονομική υποστήριξη κα αυτοί ως αντάλλαγμα τα ποτίζει με αψίνθιο, δηλητηριασμένο ποτό, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι κάνουν οι άνθρωποι. Ο λόγος του Θεού μας λέει για αυτήν:
Αποκ. 17:15 Και μοι λέγει· Τα ύδατα, τα οποία είδες, όπου η πόρνη κάθηται, είναι λαοί και όχλοι και έθνη και γλώσσαι

Γι’ αυτό, ο Θεός μας κάνει έκκληση στα αισθήματα μας, να βγούμε από τους πνευματικούς παραδείσους που μας τάζουν οι θρησκείες.
Αποκ. 18:4 Και ήκουσα άλλην φωνήν εκ του ουρανού, λέγουσαν· Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, διά να μη συγκοινωνήσητε εις τας αμαρτίας αυτής, και να μη λάβητε εκ των πληγών αυτής
Όμως, πού να πάμε; Και από πού να βγούμε;
Αυτά τα δύο ερωτήματα θα απαντηθούν προσεχώς.

Με αγάπη Χριστού,
Κέρκος.