Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Aγαπημένε μου αδερφέ σε ό,τι με ρώτησες, σου δίνω μία απάντηση.

Μου είχες πει, ότι ο Αρμαγεδώνας ήρθε και μου λες εσύ πού είσαι; Σου απαντώ λοιπόν, ότι είμαι σε αυτόν που με εξαγόρασε με το αίμα του. Είμαι στον κύριο Ιησού Χριστό. Γι’αυτό έφυγα από το δόγμα. Για να μπορώ να λατρεύω τον Ιεχωβά Θεό μέσω του αγαπητού του Υιού, γιατί ο κύριος Ιησούς λέει:

Διότι όπου δύο τρείς συγκεντρωμένοι στο όνομά μου, εκεί είμαι κι εγώ ανάμεσά τους. ΜΑΤ. 18:20

Είμαι σε αυτόν λοιπόν, αδελφέ μου, που έδωσε το αίμα του και έγινε μεσίτης μου.

Ναι, είμαι σε αυτόν που έκανε το θέλημα του Ιεχωβά Θεού, διότι ο Θεός δοξάζεται μέσω του Υιού του και όχι μέσα από την οργάνωση. Και επομένως την πίστη μου, την προσευχή μου και το έργο μου, το αποδίδω κατευθείαν σε αυτόν. Γιατί όπως ξέρεις, ο Θεός είναι πνεύμα και βλέπει τα πάντα και δεν χρειάζεται κάποιο δόγμα-μεσάζοντα για να λατρεύουμε τον Θεό. Ά ΤΙΜ. 2:5-6. Η λατρεία μου περνάει μέσα από τον μεγάλο δάσκαλο, τον αγαπητόν Του Υιόν, αυτόν που μας έστειλε ο ίδιος ο Θεός, αυτός που θυσιάστηκε για εμάς, δεν θυσιάστηκε κάποιο δόγμα, αδελφέ μου, για αυτό θα πρέπει να οδηγούμεθα μόνο από τον ιερό λόγο του Θεού, γιατί μια μέρα θα δώσουμε λόγο στο Θεό. Λέει το εδάφιο:

Επειδή πρέπει όλοι να εμφανιστούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, ώστε κάθε ένας να ανταμειφθεί σύμφωνα με εκείνα που έπραξε διαμέσου του σώματος, είτε αγαθό, είτε κακό. 2ΚΟΡΙΝΘ. 5:10.

Καθένας λοιπόν προσωπικά θα δώσει λόγο στο Θεό, δεν θα δώσει το δόγμα του σαν ομάδα. Ο Θεός είναι εκείνος που βλέπει τις καρδιές των ανθρώπων και κανένας άλλος, καθώς είναι παντογνώστης. Όταν ο Κύριος ήταν στη γη, είπε:

Σας λέω ότι θα αποδώσει το δίκιο του γρήγορα, πλην όταν έρθει ο Υιός του ανθρώπου, άραγε θα βρει την πίστη επάνω στη γη; ΛΟΥΚ. 18:8

Για ποια πίστη μίλαγε ο Κύριος αδελφέ; Μίλαγε για την πίστη που παρέδωσε μια για πάντα ο Χριστός στους αγίους του και όχι τα δόγματα και κανόνες μιας εταιρείας. Ο απόστολος Ιούδας, λέει:

Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω κάθε επιμέλεια να σας γράφω για την κοινή σωτηρία, αναγκάστηκα να σας γράψω προτρέποντας στο να αγωνίζεστε για την πίστη η οποία μια φορά για πάντα παραδόθηκε στους αγίους. ΙΟΥΔΑΣ 1:3

Εδώ ο απόστολος Ιούδας μας λέει μια για πάντα και αυτή θα πρέπει να ακολουθούμε, του Χριστού τη διδαχή, που αν την εφαρμόσουμε στη ζωή μας, από την καρδιά μας, χωρίς να μας υποχρεώνει κανένας, θα είναι δεκτή στον Κύριο. Γιατί θα υπακούμε από την καρδιά μας στο μεγάλο διδάσκαλο, τον Κύριο Ιησού και από εκεί παίρνουμε θάρρος και δύναμη.

Στην Αγία Γραφή μιλάει ο Χριστός και ο Θεός, δεν μιλάει για κάποιο δόγμα. Ο Αρμαγεδώνας ήδη έφτασε, ναι είναι αλήθεια, είναι προ των πυλών και βλέπουμε τι γίνεται σε όλη τη γη.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πάω σε κάποιο δόγμα ή στην εταιρεία για να σωθώ. Μήπως σε όλα αυτά τα μέρη που βλέπουμε, αδελφέ δεν υπάρχουν μάρτυρες; Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση; Μήπως πρόλαβε η εταιρεία να πάει να τους σώσει; Όχι βέβαια, γιατί όλα αυτά γίνονται ανεξέλεγκτα και απότομα και κανείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Πόσα δε, διάβαζα στα περιοδικά που ήμουν εκεί, για καταστροφές και συμφορές.

Όπως τότε λοιπόν, έτσι και τώρα και μέχρι το τέλος του Αρμαγεδώνα, όλο και πιο χειρότερα θα γίνονται και κανείς δεν θα μπορέσει να σώσει κανέναν. Και σε λίγο όλα τα δόγματα, ακόμα και η εταιρεία σκοπιά δεν θα μπορέσουν να σώσουν τον εαυτό τους. Και θα σώσει εσάς; Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο λόγος του Θεού λέει:

Δέστε ο Κύριος, αδειάζει τη γη και την ερημώνει και την ανατρέπει και διασκορπίζει τους κατοίκους της. Η γη θα αδειάσει ολοκληρωτικά· επειδή ο Ιεχωβά μίλησε αυτόν τον λόγο. ΗΣΑΪΑΣ 24:1.3-5

Τον μεγάλο διδάσκαλο λοιπόν θα πρέπει να ακούμε και ποιμένα του Ιεχωβά Θεού, τον Κύριο Ιησού. Τον ακολουθούμε πιστά και κάνουμε το Θείο θέλημά Του, όπως το έκαναν και οι απόστολοί Του. Θα πρέπει να υπακούμε τον Κύριο, γιατί ο Θεός λέει για τον αγαπητό Του Υιόν:

Και έγινε φωνή από τη νεφέλη που έλεγε, αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, αυτόν να ακούτε. ΛΟΥΚ. 9:35

Για να μπορέσουμε να ακούσουμε όμως τον Κύριο που μας μιλάει μέσω του λόγου Του, θα απομακρυνθούμε από τα δόγματα και τις θρησκείες, για να μπορεί το πνεύμα του Θεού να ενεργήσει επάνω μας. Με ταπεινή καρδιά και με ολόκληρο το είναι μας. Να ακούμε αυτόν που μας μιλάει. Όπως λέει και ο Δανιήλ:

Και μου είπε, μη φοβάσαι Δανιήλ· επειδή από την πρώτη μέρα, την οποία έδωσες την καρδιά σου, στο να εννοείς και αφού ταπεινώθηκες μπροστά στον Θεό σου. ΔΑΝΙΗΛ 10:12

Βλέπουμε ότι ο Θεός δεν μας δείχνει να πάμε σε κάποιο δόγμα, ούτε και ο Κύριος το κάνει αυτό. Στις ερημιές και τα χωράφια πήγαινε τον κόσμο. Γι’αυτό και ο Θεός μας δείχνει τον Υιόν Του. Σε ποιόν να πάμε λοιπόν; Θα πάμε σε αυτόν που είπαν και οι μαθητές του Κυρίου.

Ο Ιησούς λοιπόν, είπε στους δώδεκα: μήπως κι εσείς θέλετε να φύγετε; Του αποκρίθηκε λοιπόν ο Σίμωνας Πέτρος: Κύριε σε ποιόν θα πάμε; Εσύ έχεις λόγια αιώνιας ζωής. ΙΩΑΝ. 6:67-68

Εδώ ο απόστολος Πέτρος λέει στον Κύριο Ιησού, σε ποιον θα πάμε; Γιατί ο Κύριος Ιησούς μας δείχνει τον εαυτό Του.

Εγώ είμαι ο δρόμος και η αλήθεια και η ζωή και κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνον δια μέσω εμού. ΙΩΑΝ. 14:6

Δεν μπορεί λοιπόν να μεσιτέψει κανένας, παρά μονάχα ο Χριστός, ο οποίος έδωσε το αίμα Του, για να μας εξαγοράσει από την αδαμιαία αμαρτία. Δεν πρέπει να μας καθοδηγεί κανένα θρησκευτικό δόγμα, αλλά ο λόγος του Θεού. Γιατί οι εταιρεία και τα δόγματα μας σκληραίνουν τις καρδιές. Είναι αλήθεια ότι εγώ σε έβαλα εκεί που είσαι, όμως κι εγώ σου λέω πάλι να προσέξεις πιο καλά τι λέει ο λόγος του Θεού. Και να καταλάβεις τι ακριβώς λέει η Βίβλος. Αδελφέ όλα αυτά που σου γράφω προέρχονται από το στόμα του Θεού και του Χριστού που είναι ο μεσίτης μας και που αυτοί οι δύο αποφασίζουν για τον άνθρωπο.

Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν ύστερα δε από τούτο είναι κρίση. ΕΒΡΑΙΟΥΣ 9:27

Τι μου λες λοιπόν ότι δεν θα πεθάνουν όσοι είναι στην οργάνωση; Αυτό το έλεγε και τότε ο πρόεδρος της εταιρείας σκοπιάς, ο Ρόδερφορντ, ότι εκατομμύρια που ζουν τώρα, δεν θα πεθάνουν ποτέ, και όμως πέθανε και αυτός και όλοι εκείνοι που τον άκουγαν. Το ψέμα δηλαδή που ειπώθηκε στον κήπο της Εδέμ, το ίδιο ψέμα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αυτοί που θα αναστηθούν αδελφέ πρώτοι, θα είναι η εκκλησία του Χριστού και όσοι επιζήσουν από το σώμα του Χριστού μέχρι το τέλος του Αρμαγεδώνος. Και αυτοί θα φύγουν εν ριπή οφθαλμού. Ο λόγος του Θεού λέει:

Και αν δεν συντομεύονταν οι μέρες εκείνες δεν θα σωζόταν καμία σάρκα. Εξαιτίας όμως των εκλεκτών θα συντομευτούν οι μέρες εκείνες. ΜΑΤΘ. 24:22

Έτσι λοιπόν εδώ βλέπουμε ποιοι σώζονται, είναι οι εκλεκτοί του κυρίου, οι εναπομείναντες του Κύριου Ιησού Χριστού, για αυτούς συντομεύονται οι μέρες εκείνες. Και όπως είπαμε και αυτoί εν ριπή οφθαλμού θα φύγουν. Για αυτό ο λόγος του Θεού λέει:

Μακάριος και άγιος όποιος έχει μέρος στην Πρώτη Ανάσταση. Επάνω σε αυτούς ο δεύτερος θάνατος δεν έχει εξουσία, αλλά θα είναι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θα βασιλεύουν για 1.000 χρόνια. ΑΠΟΚ. 20:6

Όλοι οι άλλοι αδελφέ θα έρθουν στη δεύτερη Ανάσταση. Και τότε θα γίνει η μεγάλη κρίση. Όσοι τότε θα αποδειχθούν άξιοι, θα ζήσουν για πάντα, όμως αυτό κατόπιν αποδείξεως της πίστης τους και τότε μόνο θα του πει ο Κύριος Ιησούς:

Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την βασιλεία που είναι ετοιμασμένη σε σας από καταβολής του κόσμου. ΜΑΤΘ. 25:34

Αυτοί που θα βασιλεύουν μαζί με τον Χριστό, αυτοί θα κρίνουν τους αναστημένους, η εκκλησία Του, γιατί αυτοί θα έχουν την εξουσία από το Θεό. Κι έτσι μαζί με τον Χριστό θα κρίνουν τον κόσμο, γιατί η πίστη τους είναι δοκιμασμένη για τον Θεό. Και εκεί θα γίνει το μεγάλο κοσκίνισμα, σε αυτούς που θα έρθουν στη δεύτερη ανάσταση, για να αποδείξουν την πίστη τους στον μεγάλο Θεό Ιεχωβά και στον Κύριο Ιησού Χριστό. Και έτσι να υποταχθούν στην κυριαρχία του Ουράνιου Πατέρα, που έχει αποκατασταθεί πλέον από τον αγαπητό Του Υιό και τον έκανε Κύριον των Κυρίων και Βασιλιά των Βασιλέων.

Τότε λοιπόν και μόνο τότε θα έχουν την ευλογία του Θεού για να ζήσουν για πάντα επάνω στη γη. Τώρα όσο για τις ευλογίες που αναφέρονται στις προφητείες, ότι η γη θα γίνει παράδεισος, δεν θα υπάρχει πόνος, δάκρυ, αρρώστιες, θάνατος.. ναι, αυτά θα τα επιτελέσει ο Κύριος Ιησούς, διότι έχει πληρώσει με το αίμα του και για αυτό έχει την εξουσία από τον Ουράνιο Πατέρα Του και μαζί με την εκκλησία Του θα το κάνει αυτό. Άλλωστε για αυτό ήρθε στον κόσμο, για να μας ελευθερώσει από την αδαμιαία αμαρτία. Ποιος όμως θα είναι άξιος να ζήσει για πάντα; Ο Κύριος Ιησούς λέει:

Και επειδή η ανομία θα πληθύνει, η αγάπη των πολλών θα ψυχραθεί, εκείνος όμως που θα έχει υπομείνει ως το τέλος θα σωθεί. ΜΑΤ. 24:12-13

Είναι πολλοί! Εκείνοι που λένε ότι αγαπούν, όμως αυτό θα το αποδείξουν στο τέλος και όταν θα υποταχθούν στη μοναδική κυβέρνηση που θα υπάρχει επάνω στη γη. Αυτοί λοιπόν θα ζήσουν. Όλα αυτά θα γίνουν όμως σε βάθος χρόνου όταν θα έρθουν στη δεύτερη ανάσταση. Εμείς λοιπόν σαν ελεύθερα παιδιά πλέον που είμαστε, έξω από τα διάφορα δόγματα, που όμως μας τρέφει ο λόγος του Θεού και βοηθούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, που δεν μας έχει εγκαταλείψει, γιατί μας τρέφει στην έρημο των λαών, δηλαδή έξω από τα συστήματα, όπως μας λέει και το εδάφιο του Ιεζεκιήλ, στεκόμαστε όρθιοι πνευματικά:

Και θα σας φέρω στην έρημο των λαών και εκεί θα κριθώ με εσάς πρόσωπο με πρόσωπο. ΙΕΖΕΚ. 20:35-38. Ο τόπος είναι είναι συμβολικός και επιλεγμένος από τον Θεό ΑΠΟΚ.12:6

Όλα αυτά λοιπόν που γίνονται, επάνω στη γη, τα βλέπουμε και καταλαβαίνουμε ότι έφτασε ο Αρμαγεδώνας. Είναι αλήθεια και μάλιστα βρισκόμαστε μέσα στον κυκλώνα του. Εφόσον διαβάζουμε τις Άγιες Γραφές, όπως κι εσείς, πρέπει να εννοούμε τι σημαίνουν αυτά που γίνονται.

Αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου και τα άλλα εδάφια, αυτά που μιλούν για την αγάπη, τη συγχώρεση. Γιατί εσείς συνεχίζετε να μισείτε; Δεν ξέρετε ότι εκείνος που μισεί είναι ο Σατανάς και όχι ο Θεός; Το ίδιο έκαναν και στον Κύριο Ιησού οι Φαρισαίοι, τον μίσησαν, τον χλεύαζαν, επειδή τους έλεγε την αλήθεια και τους καυτηρίαζε με τα λόγια Του.

Ξέρω όμως ότι ο Θεός είναι υπομονετικός με τους ανθρώπους και βρέχει για δίκαιους και αδίκους και επίσης ο αγαπητός Του Υιός, μιμούνταν τον Ουράνιο Πατέρα του, συμπονούσε τους ανθρώπους. Εσείς τι κάνετε; Γίνατε ανώτεροι από αυτούς; Ο Κύριος Ιησούς λέει:

Εγώ όμως σας λέω να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας βλάπτουν και σας καταριούνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν, για να γίνετε γιοί του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς. Επειδή Αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επάνω σε δίκαιους και αδίκους. ΜΑΤΘ. 5:44-45

Αν εμείς λοιπόν είμαστε εχθροί σας τι πρέπει να κάνετε; Δεν πρέπει να μας αγαπάτε, για να έχετε την επιδοκιμασία του χριστού; Είστε χριστιανοί λέτε, άρα θα πρέπει να εφαρμόζετε αυτήν την εντολή. Αλλιώς, πώς; Τι γίνετε , που πάει ή βασιλική διαταγή; Το λέει ο Χριστός δεν το λέω εγώ:

Εάν μεν εκτελείτε τον βασιλικόν νόμο κατά την γραφήν θέλεις αγαπάς τον πλησίον σου ως εαυτόν καλώς ποιείτε , εάν όμως προσωποληπτείτε, κάνετε αμαρτία και ελέγχεσθε από τον νόμο ως παραβάτες. ΙΑΚΩΒ.2:8-9

Επίσης,

Δεύτερη όμως, όμοια με αυτή, είναι να αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου, σ’ αυτές τις δύο εντολές κρέμονται ολόκληρος ο νόμος και οι Προφήτες. ΜΑΤΘ.22:39

Πρόσεξε εδώ Αδελφέ τι έμφαση δίνει ο Κύριος για την αγάπη.

Καθένας που μισεί τον Αδελφό του, είναι Ανθρωποκτόνος και δεν έχει αιώνια ζωή που να μένει μέσα του. ΄Α ΙΩΑΝ. 3:15

Για αυτό, όπως συνεχίζει παρακάτω:

Η αγάπη κακό δεν κάνει στον πλησίον του, η αγάπη λοιπόν, είναι εκπλήρωση του νόμου. ΡΩΜ. 13:10

Έχετε καταλάβει λοιπόν ότι έχετε γίνει ανθρωποκτόνοι ενώπιον του θεού; Εμείς λοιπόν δεν έχουμε αποστατήσει από τον αληθινό Θεό, αλλά από την εταιρεία σκοπιά.

Αντίθετα, στο Θεό έχουμε έρθει πολύ πιο κοντά από ότι ήμαστε πιο πριν. Αυτά που σου γράφω λοιπόν για την αγάπη και όχι μόνο, είναι εδάφια κλειδιά. Γιατί επιλεκτικά σας διαφεύγουν; Εκείνο που θα μείνει τελικά αδελφέ μου, είναι η αγάπη και τίποτα άλλο , και εσείς θα είσαστε εκτεθειμένοι απέναντι στο Θεό. Στο λέω με πολλή αγάπη, μην το κάνετε σαν τους εθνικούς και τους Τελώνες, που χαιρετούν και αγαπούν μόνο τους δικούς τους, ο Θεός και ο κύριος Ιησούς Χριστός δεν ενεργούν έτσι. Εμάς όμως μας παρηγορεί πολύ ο λόγος του Θεού. Διότι έτσι και με τους αποστόλους του Κύριου Ιήσου. Όπως λέει και ο απόστολος Παύλος, που τον έλεγαν αιρετικό, όταν τον πήγαν στο βασιλιά Φοίλικα για να απολογηθεί για την πίστη του, ο οποίος λέει:

Ομολογώ δε τούτο, είς, σε ότι κατά την οδόν την οποία λέγουσιν αίρεσιν ούτω λατρεύω τον Θεό των Πατέρων μου και πιστεύων εις πάντα τα γεγραμμένα εν τω νόμω και εν τοις Προφήτας. ΠΡΑΞ. 24:14

Με παρηγορεί λοιπόν αυτό το εδάφιο και ξέρω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο. Και μην ξεχνάμε ότι έτσι αποκαλούσαν και τον Κύριο Ιησού οι Φαρισαίοι, αποστάτη και αιρετικόν, εμείς θα αποτελέσουμε εξαίρεση; Όταν σας λέμε την αλήθεια του λόγου του Θεού; Εσείς δεν ακούτε όμως τι τους έλεγε ο κύριος Ιησούς;

Αλλοίμονο σε σας, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, για το λόγο ότι κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά από τους ανθρώπους, επειδή δεν μπαίνετε, αλλά ούτε τους εισερχόμενους αφήνετε να μπουν. ΜΑΤΘ. 23:13,15

Και πολλά άλλα αλλοίμονο. Γιατί όμως τους τα λέει αυτά; Γιατί δεν τους φοβόταν, τους έλεγε την αλήθεια του Θεού, σε αντίθεση με τους Φαρισαίους, γι’αυτό τον δίωκαν. Το ίδιο κάνετε κι εσείς, όταν θέλουμε να σας πούμε κάποιες αλήθειες από το λόγο του Θεού, δεν θέλετε να ακούσετε, προτιμάτε ψεύτικους κανόνες μιας εταιρείας που σας παραπλανεί.

Τους ακούτε, όταν λοιπόν τα πάντα θα έχουν διαλυθεί. Δόγματα, οργανώσεις, κυβερνήσεις. Στην δεύτερη παρουσία του Κυρίου. Τότε σε ποιόν θα εμπιστεύεστε τη ζωή σας; Μήπως στα ψέματα των θρησκειών; Στα δόγματα; Ιδού η απορία. Στον Κύριο Ιησού Χριστό και στην ένδοξη εκκλησία του θα πάμε.

Ποιος δεν θα σε φοβηθεί Κύριε και δεν θα δοξάσει το όνομά σου; Επειδή είσαι ο μόνος όσιος· αφού όλα τα έθνη θα έρθουν και θα προσκυνήσουν μπροστά σου. Επειδή οι κρίσεις σου έγιναν φανερές. ΑΠΟΚ.15:4

Ο Κύριος λοιπόν είναι το Α και το Ω και Κύριος των Κυρίων και Βασιλιάς των Βασιλέων…

Αμήν. Ναι, έλα Κύριε Ιησού.

Ωστόσο, η αγάπη του Θεού μας περιμένει για να βγούμε από το ψεύδος και την μισαλλοδοξία και το μίσος των πονηρών ανθρώπων και να πάμε στον Ιησού για τη σωτηρία μας. ΜΑΤΘ. 11:28-30, ΙΩΑΝ. 14:6, ΑΠΟΚ. 22:17

Η συνεργάτης εν Χριστώ Ελευθερία
Αθηνά Σωτηροπούλου
Εν Πάτραι 12/2/2019
2610590084